L

La Serra d'Almos

Ribera d'Ebre | Tarragona
El petit nucli de la Serra d'Almos es va anar formant al voltant de l'Ermita de Sant Domènec, que més tard va ser constituïda com a parròquia.
 
Anteriorment diversos masos disseminats i dels que ja hi han referències als voltants de 1460, constituïen la població, anomenats com La Serra de Tartacó, Masos de la Serra, o la Serra.
 
Pròxim a la Serra es troba el jaciment del coll del Moro que va ser excavat parcialment als anys quaranta per Salvador Vila-Seca. Les troballes son datades al segle IV a.c. (ceràmica a mà i torn, conjunts ornamentals de bronze, eines i altres estris de ferro i argent) i es troben al Museu Salvador Vila-seca de Reus. La calcada romana que anava de Tivissa a Reus travessa el terme coincidint amb el camí ral.
 
Com agregat a Tivissa va pertànyer a Guillem de Castellvell, després a la Baronia d'Entença i d’altres fins al ducat de Medinacelli.
 
Diverses vegades s'intenta la segregació (1852,1927) que no prospera. El 1936 el Parlament de Catalunya el reconeix com a municipi i funciona com Ajuntament  fins al 1939. El 1981 es demanà la rehabilitació de l'Ajuntament  que fou denegada pel Tribunal Suprem el març del 2003.
El 22 de febrer del 2011 el Govern de la Generalitat aprova la seva constitució com entitat municipal descentralitzada (EMD).
 
Si necessites més informació accedeix a la web de la EMD de La Serra.   www.laserradalmos.cat/

Facilisis lorem suspendisse pretium ultrices quis!

Massa felis curabitur eleifend sagittis vivamus himenaeos venenatis imperdiet magna aenean habitant!

Dapibus nibh pharetra eleifend scelerisque ligula velit amet accumsan ut, eu nam vulputate maecenas cubilia cursus lacus hendrerit, himenaeos cursus habitant arcu metus cubilia elementum sed. Ad per senectus aenean pharetra tristique luctus ultrices duis blandit, duis eros suspendisse donec rutrum purus sollicitudin primis justo, ligula praesent quisque vel elementum facilisis congue primis. At curabitur facilisis dolor torquent consequat gravida convallis nam, magna cursus molestie erat cursus class sociosqu suspendisse platea, nisl faucibus molestie nisl sapien phasellus dictumst. Felis ad senectus dapibus dolor et etiam integer nibh vel lectus neque magna, lacus convallis blandit quisque rhoncus condimentum taciti egestas diam lorem.

Cras venenatis pulvinar odio massa sed, porttitor pretium placerat.

Cursus tincidunt interdum nisl

Nostra blandit suspendisse vitae venenatis magna inceptos nibh, libero neque vel torquent luctus augue elit, arcu pretium phasellus vehicula eget scelerisque.

Amet odio tristique!