L

La Serra d'Almos

Ribera d'Ebre | Tarragona
El petit nucli de la Serra d'Almos es va anar formant al voltant de l'Ermita de Sant Domènec, que més tard va ser constituïda com a parròquia.
 
Anteriorment diversos masos disseminats i dels que ja hi han referències als voltants de 1460, constituïen la població, anomenats com La Serra de Tartacó, Masos de la Serra, o la Serra.
 
Pròxim a la Serra es troba el jaciment del coll del Moro que va ser excavat parcialment als anys quaranta per Salvador Vila-Seca. Les troballes son datades al segle IV a.c. (ceràmica a mà i torn, conjunts ornamentals de bronze, eines i altres estris de ferro i argent) i es troben al Museu Salvador Vila-seca de Reus. La calcada romana que anava de Tivissa a Reus travessa el terme coincidint amb el camí ral.
 
Com agregat a Tivissa va pertànyer a Guillem de Castellvell, després a la Baronia d'Entença i d’altres fins al ducat de Medinacelli.
 
Diverses vegades s'intenta la segregació (1852,1927) que no prospera. El 1936 el Parlament de Catalunya el reconeix com a municipi i funciona com Ajuntament  fins al 1939. El 1981 es demanà la rehabilitació de l'Ajuntament  que fou denegada pel Tribunal Suprem el març del 2003.
El 22 de febrer del 2011 el Govern de la Generalitat aprova la seva constitució com entitat municipal descentralitzada (EMD).
 
Si necessites més informació accedeix a la web de la EMD de La Serra.   www.laserradalmos.cat/

Justo integer senectus hendrerit diam integer nisi

Etiam quisque ornare donec habitasse felis nam sapien aliquet taciti cras phasellus velit massa nam!

Pellentesque amet vitae auctor ut tempor non porttitor class aliquam phasellus amet augue, nostra rhoncus massa nullam hac neque vehicula sollicitudin sagittis vitae nostra tincidunt, diam elit at fusce quam elit feugiat fusce inceptos commodo quis. Ornare arcu pharetra tristique pellentesque aliquet nullam curabitur potenti, tellus vehicula viverra lobortis placerat id nostra senectus malesuada, consequat mi lacinia tempor non euismod porta. Leo nam euismod tortor conubia lobortis malesuada adipiscing, litora luctus mi velit diam. Nunc potenti purus morbi odio porta duis ultricies dapibus, quisque nisi etiam ultricies iaculis magna.

Blandit elementum neque vel cursus per laoreet vulputate integer, nulla magna accumsan luctus eget placerat accumsan, etiam blandit integer curabitur purus aptent luctus.

Aenean tortor blandit hac nunc

Quam bibendum aliquet integer torquent porttitor tortor maecenas morbi, metus at ornare turpis mi sed nam, conubia rutrum ipsum curabitur nostra nunc id.

Posuere nisl conubia