L

La Serra d'Almos

Ribera d'Ebre | Tarragona
El petit nucli de la Serra d'Almos es va anar formant al voltant de l'Ermita de Sant Domènec, que més tard va ser constituïda com a parròquia.
 
Anteriorment diversos masos disseminats i dels que ja hi han referències als voltants de 1460, constituïen la població, anomenats com La Serra de Tartacó, Masos de la Serra, o la Serra.
 
Pròxim a la Serra es troba el jaciment del coll del Moro que va ser excavat parcialment als anys quaranta per Salvador Vila-Seca. Les troballes son datades al segle IV a.c. (ceràmica a mà i torn, conjunts ornamentals de bronze, eines i altres estris de ferro i argent) i es troben al Museu Salvador Vila-seca de Reus. La calcada romana que anava de Tivissa a Reus travessa el terme coincidint amb el camí ral.
 
Com agregat a Tivissa va pertànyer a Guillem de Castellvell, després a la Baronia d'Entença i d’altres fins al ducat de Medinacelli.
 
Diverses vegades s'intenta la segregació (1852,1927) que no prospera. El 1936 el Parlament de Catalunya el reconeix com a municipi i funciona com Ajuntament  fins al 1939. El 1981 es demanà la rehabilitació de l'Ajuntament  que fou denegada pel Tribunal Suprem el març del 2003.
El 22 de febrer del 2011 el Govern de la Generalitat aprova la seva constitució com entitat municipal descentralitzada (EMD).
 
Si necessites més informació accedeix a la web de la EMD de La Serra.   www.laserradalmos.cat/

Interdum euismod nulla a ultricies congue iaculis!

Fusce morbi sit quis bibendum eget torquent augue sed vestibulum diam feugiat luctus consequat netus

Lacinia leo lacus congue dolor semper mauris duis vehicula posuere etiam, molestie ac consectetur at aptent ante per maecenas commodo. Leo euismod tristique eros dapibus a ut pellentesque ligula nam, nisi taciti consequat tortor lectus ut ligula iaculis, velit feugiat tempus felis sodales quisque malesuada blandit. Convallis cubilia netus tellus litora tellus adipiscing elit, egestas lectus sodales tristique ultrices interdum sit habitasse, sagittis luctus mauris enim fermentum curabitur. Urna sit consequat mauris consectetur urna in ante rutrum, feugiat molestie class dictum scelerisque a commodo dolor, imperdiet habitasse nostra diam neque dui vulputate.

Nam urna sollicitudin imperdiet praesent non metus ut, commodo nisi netus pretium euismod curabitur vivamus, eleifend placerat curae aenean aptent tincidunt.

Tristique primis etiam quisque

Dapibus lacus primis velit magna netus cras nunc eget, eu posuere ac quisque dapibus condimentum vivamus, tristique non mollis duis congue volutpat tellus.

Enim amet eleifend a